Geschikt voor uw dak?

Zonnepanelen voor iedere dakvorm

Zonnepanelen voor iedere dakvorm

Nederlandse daken zijn er in vele soorten en maten. Voor ieder dak heeft TechDiSign een passende oplossing. Met Valk uit Nederland als toeleverancier van montagemateriaal zijn we in staat om op elk dak een veilige en visueel aantrekkelijke installatie te plaatsen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Staat uw dak er niet bij? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 

Platte daken

 

Op platte daken plaatsen we de zonnepanelen onder een hoek van 10 tot 12 graden. Zo heeft de wind minder vat op de panelen, kunnen er meerdere panelen geplaatst worden én kunnen we de dakbelasting beperken door de verminderde ballast.

Bij een beperkt dakoppervlak plaatsen we de zonnepanelen in een oostwestelijke richting, met de ruggen tegen elkaar waarmee we tot anderhalf keer meer panelen op het dak kunnen plaatsen.

We schroeven uiteraard nooit in uw dak, we leggen beschermende rubber tegels onder de rails en betonnen ballastpalen op de rails, onder de panelen.

Met deze degelijke constructie is uw kostbare zonnepaneleninstallatie stormvast tot windsnelheden van 165km/uur!

Schuine daken

 

De ideale hoek van het dak voor de plaatsing van zonnepanelen bedraagt in Nederland 35 graden, voor de maximale opbrengst gericht op het zuiden. Wanneer uw dak niet op het zuiden gericht staat, is een goede opbrengst ook mogelijk met een oriëntatie die niet verder gaat dan het oosten of het westen.

Voor de montage maken we gebruik van multiplex stroken. Deze schroeven we vast op het dragende dakdeel onder de pannen.

Hierop schroeven we de zware RVS dakbeugels van Valk. Zo zijn uw zonnepanelen bestand tegen de heftigste stormen.

Golfplaten

 

Bij een golfplaten dak worden van RVS stokbouten toegepast. We vervangen de bestaande bevestiging en schroeven door de golfplaten in de draagbalken van het dak. Wanneer de balkafstand te groot is, passen we een subframe toe.

We monteren panelen op bituum golfdaken, metalen golfdaken en kunststof golfdaken.

Ook voor metalen "dakpannen" passen we deze montagemethode toe.

Metalen of damwanddaken

 

Bij metalen of aluminium daken met een damwandprofiel bevestigen we de panelen met speciale klemmen op waterdichte wijze, aan de stalen/ aluminium dakdelen.

Hellende vlakke daken

 

Op hellende, vlakke daken, met een ondergrond van bituum, EPDM of PVC, maken we speciale onderconstructie. Deze constructie zorg ervoor dat de panelen stormvast op hun plaats blijven zitten, bestendig tegen windsnelheden van tot 165km/uur.

Zo kunt u ook op dit lastig type dak uw eigen groene energie produceren!

Vrije veld opstelling

 

Heeft u geen of te weinig geschikt dak en u beschikt over voldoende, schaduwvrije buitenruimte dan kunt u de zonnepanelen buiten in het vrije veld plaatsen. U bent niet afhankelijk van de oriëntatie van uw dak en zal de opbrengst van uw zonnepanelen maximaal zijn. Voorwaarde is dat er een goede grondkabel naar toe loopt of wordt aangelegd.

U vermijdt zo contrasterend gekleurde panelen op het dak van uw woning en ze zijn erg makkelijk schoon te maken.

 

Gekleurde daken

 

Ook voor gekleurde daken zijn er visueel aantrekkelijke oplossingen. Daarvoor hoeft u niet naar het verre oosten.

Deze Europese leverancier biedt in verschillende kleuren zonnepanelen aan. Deze fabrikant heeft bovendien een eigen techniek ontwikkeld, waarbij de zilveren belijning op de voorzijde van het paneel naar de achterkant is verplaatst. Het paneel ziet er daardoor strak uit en levert bovendien een relatief hoge opbrengst. Relatief omdat een gekleurd paneel, door de techniek van de kleuring wel aan opbrengst inlevert. Een voorbeeld ziet u hiernaast, de kleur is terracotta.

Zonnepanelen op ieder dak

Staat uw dakvorm er niet bij en wilt u weten of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 • Slide 5
 • Slide 4
 • Slide 2
 • Slide 1
 • Caroussel 2 Alu Dak
 • Caroussel 3 Inbouw
 • Caroussel 4, Terracotta
 • Caroussel 5, Vrije Veld
 • Caroussel 7, PVC Schuin
 • Caroussel 8, Dakbeugels K2
 • Afbeelding Ratio Smartbox Plus Auto 1
 • Afbeelding Accu Plus Omvormer 6,5Kwh,